maanantai 6. helmikuuta 2012

Liian pieni vai liian iso?

Kerrankin tuli ommeltua todelliseen tarpeeseen, vaan kuinkas sitten kävikään?

 Esikoiselle vähän pieni.
Ja kuopukselle turhan iso.

Ajatus oli lähteä tekemään tuolle isommalle tytölle fleecehaalaria. Kaava on ottobren 6/2010 jumpin´in yksinkertaistettuna, eli ilman taskuja ja yhdistin etu ja takakappaleet yksimittaisiksi. Sitten se ratkaiseva virhe. Päätin luottaa siihen että tämäkin kaava on malliltaan leveä (niin kuin useat ottobren kaavat) ja valitsin kooksi 110cm ilman saumavaroja. Jep, jep.. ei sitten ollutkaan, vaan ennemminkin malli on todella kapea, koska leveydeltään tuo olisi juuri sopiva pienemmälle tytölle, joka on 85cm pitkä.


Musta väri kun ei milläänmuotoa ole esikoisen lemppari. Päätin antaa hänen itse valita haalariin aplikaatiokuvan (jos kelpaisi niin paremmin) ja hän valitsi bambin ja sellainen siihen sitten tulikin.


En nyt tiedä mitä tämän kanssa tekisi? Yritetäänkö nyt vain pärjätä vähän turhan pienellä haalarilla vai pienennänkö haalaria, jotta se olisi sopiva tuolle pienemmälle apinalle ja teen esikoiselle uuden. Ehkä se selviää kun sitä muutama kerta on koekäytetty.

Tässä vielä näytteitä tyttöjen poseeraus taidoista. Selvästi valokuvaajan tyttöjä =)7 kommenttia:

 1. Ei tuo mun mielestä liian iso pienemmälle ole...? Isommalle kyllä näyttää vähän naftilta :/ Mutta kiva haalari jokatapauksessa :) Hyvä tietää tosta koosta kun itelläkin kokeilulistalla tää kaava.

  VastaaPoista
 2. Kva haalari, kivasti toi pinkki tulee esiin tuossa mustassa pohjassa! Entä jos vaan pätkäset hihat ja lahkeet lyhyemmiksi? Tietty joudut sit tarpeeseen ompelemaan uuden haalarin, mutta tulis ainakin käytettyä! :)

  VastaaPoista
 3. Hihat ja puntit kun lyhentäs niin tosiaan menis kyllä tolla pienemmällä. Tosin jos antais olla ja katsois millainen olis tuolle pienemmälle ensi talvena ja lyhentäis sitten sopivaksi. Silloin niska-haara mittakin olis varmaan just hyvä. Tykkään kanssa tosta musta/pinkki yhdistelmästä. Se tässä myös harmittaa, että musta fleece loppui. Pitäis tehdä se uusi jostain muusta väristä.

  VastaaPoista
 4. Minustakin tuo on pienemmälle ihan hyvä, kun lahkeita vähän vain lyhennät.

  VastaaPoista
 5. Mullekkin on joskus housuissa käynyt noin, olen avannut sivusaumat ja lisännyt tehoste värillä sinne pystysaumat leventämään, tullut kivan näköiset ;)

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen. Nuorimmaiselle just hyvä :).

  VastaaPoista