keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Hymyillään kun tavataan :)

Metsolan helistinfrotee oli kangas, joka (niin kuin moni muukin) kuului kategoriaan PAKKO saada!!! Näin mielessäni heti kietaisumallisen liivimekon valkoisilla kanteilla, kunnes muutaman päivän päästä tajusin mistä sellainen mielikuva tuli. No sellainenhan jo oli ja ihan Metsolan omassa mallistossa. Joten ei muuta kuin ideoimaan jotain uutta.



Kun yhdistää kietaisumallisen liivimekon ja paidan, niin lopputulos tulee tässä




Ja koska valmista kaavaa ei ollut, oli se tehtävä itse.






Keltainen etuosa ei jatku tuota resoria pidemmälle, vaan on ommeltu myös siihen kiinni.



Tunikan kaveriksi ompelin legginsit samasta keltaisesta joustofroteesta kuin mekon etuosan ja hihatkin. Kangas on ostettu keväällä Michasilta. Jonkin verranhan tuo kaava kaipaa vielä hiontaa ja ensi kerralla muistan, ettei resoria kannata venyttää tuossa etuosassa, ainoastaan pääntiessä.


Tässä vaiheessa malli alkoi kyllästyä äidin poseerauspyyntöihin. Ulkona satava lumi oli kiinnostavampaa ja loppu kuvaus sujuikin tälläisissä merkeissä.




sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Nyt juhlitaan!!!






Tällä viikolla blogini saavutti 1-vuoden iän ja sitähän on syytä juhlia arvonnalla  =)

Mennäänpä siis suoraan asiaan. Arvonnan säännöt kuuluvat seuraavanlaisesti.
Arvonta-aika 28.10-18.11

Arvontaan on mahdollista saada kolme arpaa.

Yhden arvan saat kommentoimalla tähän postaukseen. Anonyymeillä pitää olla nimimerkki, muuten arpa hylätään.

Toisen arvan saat, jos olet lukijapaneelin jäsen (arvonnan aikana ei ole kiellettyä siihen liittyä, mutta tietenkin toivon että jäät seuraani myös arvonnan päätyttyä)

Kolmannen arvan saat jos lisäksi liität yllä olevan arvontakuvan linkin kera omaan blogiisi.

Sitten ne palkinnot.

1.Palkinto 
1m Royal-tuotteen Linnunrataa harmaana



2.Palkinto
1m Royal-tuotteen Linnunrataa Turkoosina



3.Palkinto
Minun tekemä paita/tunika lapselle, kangasvarastoni ehdoilla.

4.Palkinto
Yllätys!!!!


Kerro kommentissa monellako arvalla olet mukana. Lisäksi voit kirjoittaa, mikä palkinto houkuttaisi eniten ja jos vaatepalkinto osuu kohdalle, niin tulisiko se tytölle vai pojalle ja minkä kokoisena. Arvonta suoritetaan ja julkaistaan 19.11 ja voittajilla on viikko aikaa ilmoittautua s.postitse osoitteeseen lilla-pampau(at)kolumbus.fi. Jos mitään ei kuulu, arvon voittajan/voittajat uudelleen, joten kannattaa olla tarkkana.




Mikäli haluat varmistaa ettet jää ilman näitä ihania uusia kankaita, kannattaa ne käydä napsuttelemassa itselleen täältä ,tämä tietenkin onnistuu vasta sen jälkeen kun ovat ensin tulleet myyntiin marraskuun alussa.
  (jos linnunrata- kankaiden tulo myyntiin jostain syystä viivästyy, toimitetaan kangaspalkinnot luonnollisesti vasta tämän jälkeen)

Royal-tuotteelle iso kiitos arvontapalkintojen sponsoroinnista =)

Onnea arvontaan!

maanantai 15. lokakuuta 2012

Nyt ei pysty... meil on lanit!!

Viime viikonloppua oli odotettu pitkään ja hartaasti. Perjantai illasta, sunnuntai iltapäivään Kirkkonummella kuului katkeamaton (no aamuyön tunteina oli hetken hiljaista) koneiden surina, kun melkein 30 kaltaistani, ompeluun "hurahtanutta" kokoontui yhteen ompelemaan.


Itse pääsin paikalle vasta lauantaina aamupäivästä ja tälläistä sain aikaiseksi.





Kuopukselle peurapaita ja oranssit joustofroteehousut. Esikoiselle astronauttipaita ja itselle Miikkareiden yogapantstyyliset housut ruskeasta joustofroteesta.

Kuvittelin ehtiväni (ainakin jos mukana raahattua kangasmäärää katsoi) tekemään paljon enemmänkin, mutta aika lensi kuin siivillä hyvässä seurassa. Vaikka tämän enempää ei valmista kotiin saanut kantaa, tarttui mielen sopukoihin paljon hyviä neuvoja ja vinkkejä myöhempää käyttöä varten =)


Hypätäämpä hetkeksi vuosi taaksepäin. Muistatteko vielä nämä? 



 

Tämän peurasetin myötä päätin ottaa pienen aikamatkan aikaan jolloin ompelu oli vielä kovin tuore harrastus. Nuo paita ja housut olivat aikanaan ihan lempparit, mutta valitettavasti jo kauan pienet. Kun kangas tuli uudelleen tuotantoon, tiesin heti mitä siitä haluan tehdä!!



Peurakangas tilattu "Liebeltä" ja oranssi joustofrotee tietenkin Kangas-Mallalta (sieltä se vuosi sitten käytettykin oli). Paidan kaavana More Grey kokoa 98cm, ilman saumavaroja. Housuina Saimit, kokoa 98cm hieman pidennettyinä ja kuminauhalahkeilla.





Vihdoinkin uskalsin kokeilla tuollaista pisaraa pääntielle. Hyvinhän se sitten sujui, kun sain hieman vinkkejä kokeneemmilta =) 





(kuva vuoden takaa)




Kyllä on pikkunainen vuodessa kasvanutkin!!




Sitten isosiskon vaatteisiin. 
Koska paita näytti niin orvolta yksinään, päätin tänään aamutuimaan surauttaa sille kaveriksi housut =)


Kaava tässäkin paidassa More Grey. Koko 110cm. Liadlon astronauttikangas facebookin kangashamstereista haalittu ja saman valmistajan raidat ostettu Liebeltä.
 Housujen pinkki velour tilattu n. vuosi sitten Royal-tuotteelta.
Kangas ei riittänyt täysimittaisiin housuihin, joten vaihtoehdoksi jäi yogapants housut.
 Mutta.. mutta... koska kaapista ei löytynyt juuri oikean väristä resoria (kuten vyötäröresorista huomaa), oli punttien jatkopalat tehtävä myös samaisesta velourista.
Kivat niistä tuli näinkin =)
Kaava muokkailtu 116cm saimien kaavasta.









Blogini täyttää loppukuusta 1v. Sen kunniaksi olen ajatellut järjestää arvonnan. Mitä haluaisitte palkinnoiksi?

Minä jään miettimään omia palkintojani, käykää te sillä välin osallistumassa tähän.