maanantai 10. syyskuuta 2012

Vauvan tuhinaa

Naapuriin syntyi kaksi viikkoa sitten pieni ihana vauva. Lahjaksi tein tälläisen setin.

Paljon onnea pienestä perheenlisästä !!  =D

torstai 6. syyskuuta 2012

Sydänmekkonen

Täydellistä tunikakaava metsästämässä.
No ei tullut tunika, vaan mekko. En raaskinut jättää ihanaa kangasta hukkaan, joten reippaasti pidensin alkuperäistä suunnitelmaa.


Kaavana Ottobre 4/12 Princess tunika koko 110cm. Helman rypytykset jätetty pois ja helmaa jatkettu koon 128cm pituuteen, lisäksi vielä 4cm käännevara. Hihoja pidennetty 3cm ja kaavasta poiketen laitettu kuminauhakuja. Kangas ihanaa sydänvelouria Michasilta, kauan marinoitu ;)





Mekkosesta tuli aikasta kiva, vaikka itse sanonkin. Hihojen pidennys oli kyllä turha toimenpide, mutta ompahan kasvuvaraa ja menee koko talven. 

Jospa seuraavaksi sitten se tunika. Se taitaapi syntyä tällä samalla kaavalla, tosin jonkin verran kavennettuna ja ei kangaskaan taida riittää näin pitkään malliin. Sittenpä näette ;)

tiistai 4. syyskuuta 2012

ompelulukko

Koko kesä meni enemmän tai vähemmän inspiraation puutteessa. Usein vietin aikaa kangaskaapin edessä valiten kangasta ja miettien kaavaa. Monesti asettelin kaavatkin jo kankaalle, jonka jälkeen tuli plääh fiilis. Olkoot!! Välillä meni viikkokin etten edes käynyt ompeluhuoneessani.

Jotain kuitenkin olen kaikesta huolimatta saanut aikaiseksi, tässä niistä muutama.



Tähän paitaan kaava löytyi uusimmasta lasten ottobree lehdestä. Pupunen koossa 110cm. (helma on suora, paita vaan vinossa) Kaava on mukavan kapoinen, omaan makuun jopa liian kapoinen esikoiselle. Hoikkaselle kuopukselle olisi varmaan just hyvä, mutta niin pientä kokoa ei tässä kaavassa ole. Kasvaahan tuo tyttönen, eli joskus siis vielä hyvä, ehkä =) Hihoista jätin framilonit ja kantit pois ja tein ihan vaan kuminauhakujat. Kangas on tilattu joskus keväällä Liebeltä ja pinkki resori Sampsukasta.


Kuvaan pääsi kaveriksi limet joustofroteehousut, jotka olen leikannut ja kasannut jo kesäkuussa. Vihdoin sain aikaiseksi laittaa vyötärö ja punttikumpparit. Kangas on ostettu hamstereista ja kaavana saimi.





Myös kuopus innostui poseereemaan matkien siskon omituisia asentoja =D
Tästä Selian runoratsujoustofroteesta tehdystä tunikasta en tosin voi ottaa kunniaa itselleni. Heräsin liian myöhään tykkäämään tuosta kuosista. Eihän kangasta enään saanut kuin järjettömällä ylihinnalla hamstereista, joten päädyin tilaamaan ompelijalta valmiin tunika. Tämä NeaK:n tekemä tunika on aivan ihana <3 Kerta toisensa jälkeen vain ihastelen ompelujälkeä, on se niin siisti.






Tämän huppariliivimekon tekoon minut innosti Nuppuneula joten iso kiitos, tästä on tullut ihan lemppari, niin tytölle kuin äidillekkin =) Valmista kaavaa ei omista lehdistä löytynyt, joten kaava on piirrelty itse. Kangas on ostettu hamstereista ja oranssi resori muistaakseeni Metsolasta joskus viime kesänä. Näitä tulee varmasti tehtyä lisää, myös kuopukselle pitää piirtää kaava.


Nyt lähden parantelemaan tätä flunssaa, niin ehkä tällä viikolla vielä jaksaisi ommellakin, nyt kun inspiraatio on jo vähän nostanut päätään =)


Hyvää alkanutta syksyä kaikille lukijoille.